Slovenija
59 ogledov

Petino zamudnin razdelijo med zaposlene

V MKL se trudimo zaposlovati nove sodelavce, ki poleg tega, da izpolnjujejo pogo Žurnal24 main
Skoraj sto tisočakov, ki so se v proračun ljubljanske mestne knjižnice nakapljali z zamudninami, je vodstvo razdelilo med zaposlene v obliki dodatka na uspešnost.

Dobrih 390 tisoč evrov je Mestna knjižnica Ljubljana (MKL) lani zaslužila z zamudninami, le 50 tisočakov več se je v njihov proračun nakapljalo s članarinami.

grafika knjižnica | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Knjižnica je petino zneska, ki so jim ga z zamudninami plačali člani, razdelila med 220 zaposlenih. Nekaj manj kot 95 tisočakov so v celem letu namenili za dodatek na delovno uspešnost – vsak od zaposlenih je torej prejel 430 evrov.

"Ker nam financerji ne pokrijejo vseh stroškov delovanja knjižnice, jih delno pokrivamo iz lastnih sredstev," pojasnjujejo v MKL. Večino tega denarja zberejo z zamudninami in članarinami.

 

Z zamudninami in članarinami do desetine proračuna

Zamudnine in članarine so v lanskem proračuni MKL predstavljale dobro desetino vseh prihodkov. Knjižnica se sicer pretežno financira s prispevkom ljubljanske občine in prispevki nekaterih okoliških občin, nekaj primakneta tudi ministrstvi za kulturno in šolstvo. 

"Sicer zaposleni lahko občasno prejmejo tudi dodatek za povečan obseg dela. Povprečno mesečno izplačilo tega dodatka na zaposlenega je bilo lani 21,85 evra. Ta dodatek pa se ne izplačuje iz lastnih sredstev," dodajajo v MKL.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:14 08.april 2015.

    Aja zato me je tip v Bežigrajski knižnci nahecu češ si dobu opomin dej ga plačej pa čeprav opomin še ni prišel do mene. Glede na to da mi opomin ni bil vročen bi moral plačat sam osnovno zamudnino ampak ...prikaži večk ne...ta kreten mi je navrgu še plačilo opomina ki ga nisem še prejel, oziroma sem ga prejel šele popoldne. V knjižnici sem bil pa zjutraj. Sam da se kasira ane? Mislm...grdo!

  • antitrust 18:05 07.april 2015.

    Fino. Kam jaz lahko pristavim svoj piskerček ?