Petrol: To sporočilo je zloraba zaupanja naših kupcev

Foto: zurnal24.si
Foto: zurnal24.si
Prek aplikacije Viber se že nekaj časa širi sporočilo, v katerem pošiljatelj trdi, da v sodelovanju s Petrolom podarja kupon za tisoč evrov goriva.
Oglej si celoten članek

"To sporočilo nikakor ni povezano s Petrolom in je zloraba zaupanja naših kupcev,“ pravijo v Petrolu, kjer so že ukrepali, med drugim takoj objavili pojasnilo na svoji spletni strani in poslali prijavo na Viber. A s tem niso uspeli zaustaviti širjenja sporočila, naša bralka ga je prejela teden dni kasneje. 

Ne nagrada, včlaniš se v SMS klub

Klik na povezavo v sporočilu je preusmerjen na spletno stran http://mgc.bukugames.com, kjer je treba vnesti telefonsko številko, s tem pa bi se uporabnik včlanil v SMS klub, ne pa dobil za tisoč evrov goriva, ki ga obljublja sporočilo. 



Petrol je o zlorabi svojega imena obvestil tudi člane kluba Petrol, dogodek pa so prijavili tudi informacijski pooblaščenki in tržnemu inšpektoratu, ki pa bo najbrž ugotovil, da ni pristojen, saj je ponudnik podjetje, ki je registrirano v Pragi. 

"Uradni postopki zdaj tečejo, vsekakor pa svetujemo ljudem, da ne nasedajo hitrim in preprostim obljubam o nagradnih igrah iz neznanih naslovov, brez predhodnega preverjanja,“ še pravijo v Petrolu. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • h3o
    12:04 3. September 2015.

    tisdti SMS klub, nekdo tukaj na veliko služi, v povezavi z mobitelom. Ta SMS klub je navadna goljufija in bi …

  • 09:44 3. September 2015.

    Nena govori/piši bedarij!!! To je goljufija in kot tak ti ne bo povedala drobnega tiska, ampak zlorabila tvoje zaupanje. Skratka, …

  • 08:52 3. September 2015.

    Vsako takšno sporočilo, ki nekaj ponuja brez truda zastonj, je pač treba prebrati do konca, kjer lepo piše, da z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.