Slovenija
307 ogledov

Petrol: To sporočilo je zloraba zaupanja naših kupcev

Viber prevara zurnal24.si
Prek aplikacije Viber se že nekaj časa širi sporočilo, v katerem pošiljatelj trdi, da v sodelovanju s Petrolom podarja kupon za tisoč evrov goriva.

"To sporočilo nikakor ni povezano s Petrolom in je zloraba zaupanja naših kupcev,“ pravijo v Petrolu, kjer so že ukrepali, med drugim takoj objavili pojasnilo na svoji spletni strani in poslali prijavo na Viber. A s tem niso uspeli zaustaviti širjenja sporočila, naša bralka ga je prejela teden dni kasneje. 

Ne nagrada, včlaniš se v SMS klub

Klik na povezavo v sporočilu je preusmerjen na spletno stran http://mgc.bukugames.com, kjer je treba vnesti telefonsko številko, s tem pa bi se uporabnik včlanil v SMS klub, ne pa dobil za tisoč evrov goriva, ki ga obljublja sporočilo. 



Petrol je o zlorabi svojega imena obvestil tudi člane kluba Petrol, dogodek pa so prijavili tudi informacijski pooblaščenki in tržnemu inšpektoratu, ki pa bo najbrž ugotovil, da ni pristojen, saj je ponudnik podjetje, ki je registrirano v Pragi. 

"Uradni postopki zdaj tečejo, vsekakor pa svetujemo ljudem, da ne nasedajo hitrim in preprostim obljubam o nagradnih igrah iz neznanih naslovov, brez predhodnega preverjanja,“ še pravijo v Petrolu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • h3o 12:04 03.september 2015.

    tisdti SMS klub, nekdo tukaj na veliko služi, v povezavi z mobitelom. Ta SMS klub je navadna goljufija in bi ga morali takoj prepovedati! Ta SMS klub kakor vem, je prisoten že precej dolgo, zakaj ni nihče ukrepal? Vsakemu je ...prikaži več jasno, da je to navadna goljufija! kdo tukaj služi, kakšna je povezava, kakšni so cilji? Kje ste novinarji?

  • zdrej 09:44 03.september 2015.

    Nena govori/piši bedarij!!! To je goljufija in kot tak ti ne bo povedala drobnega tiska, ampak zlorabila tvoje zaupanje. Skratka, če je link na petrol, potem pa se pojavi neki drugi naslov, se zadevo zaključi. Po možnosti s prijavo na ...prikaži veča ali Policijo, Sicert-Arnes ali spletno oko. Zakaj prijava? Zato, da bi dobile pristojne organizacije info o dogajanju na "terenu" in hitreje ukrepale.Sicer bi pa inšpektorat moral predati zadeve potem na češki inšpektorat, če je podjetje tam registrirano in "nimajo" pristojnosti.

  • Papaja Popi 08:52 03.september 2015.

    Vsako takšno sporočilo, ki nekaj ponuja brez truda zastonj, je pač treba prebrati do konca, kjer lepo piše, da z tem, ko odgovoriš, se včlaniš v kljub, ki pošilja SMS-e, ki pa so seveda zelo dragi.Drugo vprašanje pa je ...prikaži več , kaj dela ta naša draga inšpekcija. ?Nič ne dela !Zato pa smo pač tam kjer smo.