Novo o tragični nesreči v LJ: To je razlog, da je trčil v kolesarko, ki je umrla

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Gre za enajsto smrtno žrtev na območju Policijske uprave Ljubljana letos.
Oglej si celoten članek

Kot je pojasnil Borut Božic, policijski inšpektor na Policijski upravi (PU) Ljubljana, je UKC Ljubljana prejel klic o nesreči med kolesarko in voznikom osebnega avtomobila nekaj čez deveto uro dopoldne.

Po doslej znanih podatkih je 30-letni moški vozil po ljubljanski Šmartinski cesti iz smeri centra proti obvoznici. Na semaforiziranem prehodu za pešce je trčil v kolesarko, ki je pripeljala po prehodu za pešce.

Ogleda kraja prometne nesreče sta opravili dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Po doslej ugotovljenih podatkih naj bi do prometne prišlo zaradi vožnje voznika osebnega avtomobila skozi rdečo luč, pri čemer je trčil v kolesarko. 70-letnica je na kraju nesreče zaradi hudih telesnih poškodb umrla. 

Alkoholozirani voznik bo kazensko ovaden

V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Test alkoholiziranosti pokazal 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Na podlagi tega je bil odrejen strokovni pregled, da se ugotovi dejanska količina alkohola v krvi preizkušenca.

Za razjasnitev dodatnih okoliščin Policija poziva vse morebitne očividce, da pokličejo na najbližjo policijsko postajo oziroma na 113.

Zoper voznika bo podana kazenska ovadba, je pojasnil Božic.

Današnja žrtev je že 11 smrtna žrtev na ljubljanskih cestah. Lani v enakem obdobju jih je bilo 7.

Kljub rednim nadzorom prometa lahko največ za varnost vseh udeležencev poskrbijo ti sami z upoštevanjem cestnoprometnih predpisov. Udeleženci naj ne uživajo alkohola in naj bodo še posebno pozorni do šibkejših udeležencev v cestnem prometu, je še dodal Božic.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 21:33 21. Junij 2022.

    V tejle vročini , je v LJ kolesarjev kot mravelj . Včeraj se je za mene srečno končalo vzrok obakrat …

  • 21:24 21. Junij 2022.

    Jasno pijača , pa mogoće zraven še neljubljančan , ki se ne zaveda velikosti posameznega križišča, kajti ni vseeno skozi …

  • 18:04 21. Junij 2022.

    In sedaj 1000 olajševalnih okoliščin s kakšnim odvetnikom za take barabe. Dejstvo pa je, da nebi smel za volan. Uboj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.