Slovenija
10972 ogledov

Novo o tragični nesreči v LJ: To je razlog, da je trčil v kolesarko, ki je umrla

kolesarska steza Šempeter v Savinjski dolini Saša Despot
Gre za enajsto smrtno žrtev na območju Policijske uprave Ljubljana letos.

Kot je pojasnil Borut Božic, policijski inšpektor na Policijski upravi (PU) Ljubljana, je UKC Ljubljana prejel klic o nesreči med kolesarko in voznikom osebnega avtomobila nekaj čez deveto uro dopoldne.

Po doslej znanih podatkih je 30-letni moški vozil po ljubljanski Šmartinski cesti iz smeri centra proti obvoznici. Na semaforiziranem prehodu za pešce je trčil v kolesarko, ki je pripeljala po prehodu za pešce.

Ogleda kraja prometne nesreče sta opravili dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Po doslej ugotovljenih podatkih naj bi do prometne prišlo zaradi vožnje voznika osebnega avtomobila skozi rdečo luč, pri čemer je trčil v kolesarko. 70-letnica je na kraju nesreče zaradi hudih telesnih poškodb umrla. 

Alkoholozirani voznik bo kazensko ovaden

V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Test alkoholiziranosti pokazal 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Na podlagi tega je bil odrejen strokovni pregled, da se ugotovi dejanska količina alkohola v krvi preizkušenca.

Za razjasnitev dodatnih okoliščin Policija poziva vse morebitne očividce, da pokličejo na najbližjo policijsko postajo oziroma na 113.

Zoper voznika bo podana kazenska ovadba, je pojasnil Božic.

Današnja žrtev je že 11 smrtna žrtev na ljubljanskih cestah. Lani v enakem obdobju jih je bilo 7.

Kljub rednim nadzorom prometa lahko največ za varnost vseh udeležencev poskrbijo ti sami z upoštevanjem cestnoprometnih predpisov. Udeleženci naj ne uživajo alkohola in naj bodo še posebno pozorni do šibkejših udeležencev v cestnem prometu, je še dodal Božic.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Idioti 21:33 21.junij 2022.

    V tejle vročini , je v LJ kolesarjev kot mravelj . Včeraj se je za mene srečno končalo vzrok obakrat je bilo pa sonce ! Če ti sonce zapre oči , pač ne vidiš , sicer pri hitrosti 5km , ...prikaži več, ampak zamalo, da nisem zbil dva, na dveh različnih koncih. Kolesarji pa frčijo okoli avtomobilov kot muhe , misleč , da imajo ne vem kakšne prednosti v prometu !

  • Idioti 21:24 21.junij 2022.

    Jasno pijača , pa mogoće zraven še neljubljančan , ki se ne zaveda velikosti posameznega križišča, kajti ni vseeno skozi rdečo na vasi al pa na Bavarcu . Ko prepeljete že rumeno ne rdečo , imajo na prehodu na drugem ...prikaži večgem koncu pešci že zeleno ! In če se takemu kolesarju v vožnji brez zaustavljanja proti križišču prižge zelena , sta skupaj ! Kmetiči iz vesoljne SLO v LJ upoševajte že RUMENO LUČ , kajti vožnja skozi rdečo vas vodi sigurno v nesrečo , na enem od velikih križišč !!

  • Avatar darklord
    darklord 18:04 21.junij 2022.

    In sedaj 1000 olajševalnih okoliščin s kakšnim odvetnikom za take barabe. Dejstvo pa je, da nebi smel za volan. Uboj iz malomarnosti.