Pijan v pešca, ki je uporabljal bergle, z mesta nesreče je pobegnil

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V iskanje pobeglega voznika je bilo vključeno večje število policistov.
Oglej si celoten članek

V soboto popoldne so bili policisti uprave iz Novega mesta obveščeni, da reševalci na območju Mokronoga oskrbujejo hudo poškodovanega moškega, v katerega naj bi trčil voznik osebnega avtomobila, ki je nato z mesta nesreče pobegnil. 

Policisti so ugotovili, da je 66-letni pešec hodil iz smeri Mokronoga proti  Trebelnem ob desnem robu vozišča, pri hoji je uporabljal bergle, zaradi boljše  vidnosti je imel oblečen odsevni brezrokavnik. Vanj je trčil voznik osebnega avtomobila, ki je peljal v isti smeri in pobegnil s kraja nesreče, ne da bi poškodovanemu nudil pomoč.

Policisti so takoj sprožili številne aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika, v iskanje je bilo vključeno večje število policistov. Na podlagi informacij očividcev  so ugotovili, da gre za osebni avtomobil znamke Volkswagen. 

Okrog 18. ure so v okolici Trebnjega našli parkiran avtomobil, poškodovan po prednjem desnem delu, izsledili so tudi 32-letnega pobeglega voznika, ki so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 

V litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligramov alkohola. Avtomobil so mu policisti zasegli, na pristojno tožilstvo bodo po zaključeni preiskavi podali kazensko ovadbo.

Slovenija Pijan vozil 200 km na uro. To so storili policisti.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:34 14. November 2022.

    Ojoj. Ta si pa zasluži doživljensko zaporno kazen! Si bo zapomnil martinovanje!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.