Slovenija
462 ogledov

Pijan v pešca, ki je uporabljal bergle, z mesta nesreče je pobegnil

Pešec Shutterstock
V iskanje pobeglega voznika je bilo vključeno večje število policistov.

V soboto popoldne so bili policisti uprave iz Novega mesta obveščeni, da reševalci na območju Mokronoga oskrbujejo hudo poškodovanega moškega, v katerega naj bi trčil voznik osebnega avtomobila, ki je nato z mesta nesreče pobegnil. 

Policisti so ugotovili, da je 66-letni pešec hodil iz smeri Mokronoga proti  Trebelnem ob desnem robu vozišča, pri hoji je uporabljal bergle, zaradi boljše  vidnosti je imel oblečen odsevni brezrokavnik. Vanj je trčil voznik osebnega avtomobila, ki je peljal v isti smeri in pobegnil s kraja nesreče, ne da bi poškodovanemu nudil pomoč.

Policisti so takoj sprožili številne aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika, v iskanje je bilo vključeno večje število policistov. Na podlagi informacij očividcev  so ugotovili, da gre za osebni avtomobil znamke Volkswagen. 

Okrog 18. ure so v okolici Trebnjega našli parkiran avtomobil, poškodovan po prednjem desnem delu, izsledili so tudi 32-letnega pobeglega voznika, ki so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 

V litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligramov alkohola. Avtomobil so mu policisti zasegli, na pristojno tožilstvo bodo po zaključeni preiskavi podali kazensko ovadbo.

slovenija22.06.09...policija...video nadzorni sistem..provida...radar...promet.. Slovenija Slovenija Pijan vozil 200 km na uro. To so storili policisti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Naklonsky 15:34 14.november 2022.

    Ojoj. Ta si pa zasluži doživljensko zaporno kazen! Si bo zapomnil martinovanje!