Pijan v peško

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na regionalni cesti v Ajdovščini je sinoči prišlo do prometne nesreče, v kateri se je hudo poškodovala starejša peška, ki je skupaj s svojim psom pravilno prečkala vozišče.
Oglej si celoten članek

V krožnem križišču v bližini bencinskega servisa v Ajdovščini je sinoči ob 19.30 zaradi neupoštevanja prednosti pešca na prehodu za pešce in vožnje pod vplivom alkohola prišlo do prometne nesreče, v kateri je starejša peška utrpela hujše poškodbe.

46-letni voznik osebnega avtomobila znamke Chevrolet pri izvozu iz krožišča v smeri ajdovske obvoznice ni uošteval prednosti peške; prehod je v tem trenutku pravilno prečkala 74-letna peška s psom. Voznik je s prednim desnim delom osebnega avtomobila trčil vanjo, da je padla na vozišče in pločnik ter pri tem utrpela hude telesne poškodbe. Peško so odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.
 
Policisti so 46-letnemu vozniku avtomobila v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0.44 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Sledi u ovadba na pristojno tožilstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:32 29. September 2015.

    Takšnih pijančkov kroži in divja po naših cestah ogromno tako,da ni nič čudnega,da se takšne nesreče dogajajo.Vožnja v krožišče zahteva …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.