Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Pijan v peško

(Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Na regionalni cesti v Ajdovščini je sinoči prišlo do prometne nesreče, v kateri se je hudo poškodovala starejša peška, ki je skupaj s svojim psom pravilno prečkala vozišče.

V krožnem križišču v bližini bencinskega servisa v Ajdovščini je sinoči ob 19.30 zaradi neupoštevanja prednosti pešca na prehodu za pešce in vožnje pod vplivom alkohola prišlo do prometne nesreče, v kateri je starejša peška utrpela hujše poškodbe.

46-letni voznik osebnega avtomobila znamke Chevrolet pri izvozu iz krožišča v smeri ajdovske obvoznice ni uošteval prednosti peške; prehod je v tem trenutku pravilno prečkala 74-letna peška s psom. Voznik je s prednim desnim delom osebnega avtomobila trčil vanjo, da je padla na vozišče in pločnik ter pri tem utrpela hude telesne poškodbe. Peško so odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.
 
Policisti so 46-letnemu vozniku avtomobila v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0.44 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Sledi u ovadba na pristojno tožilstvo.

Komentarjev 1
  • motorcki 12:32 29.september 2015.

    Takšnih pijančkov kroži in divja po naših cestah ogromno tako,da ni nič čudnega,da se takšne nesreče dogajajo.Vožnja v krožišče zahteva počasno(40 km/h) in previdno vključevanje in ne 80 km na uro,ki jo izvajajo nekateri,po vrhu pa še pijani.