Pijana 54-letnica poškodovala dva kolesarja

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
54–letna voznica osebnega avtomobila iz Nove Gorice je z avtom znamke Fiat, ki je imel tuje registrske tablice, pripeljala do desnega nepreglednega ovinka, z vozilom pa zapeljala kar naravnost. V tistem trenutku so iz nasprotne smeri pravilno, ob desnem robu vozišča, pripeljali trije kolesarji (42-letni moški in dva kolesarja – otroka).
Oglej si celoten članek

Voznica avtomobila je s prednjim levim delom avtomobila najprej trčila v 42-letnega kolesarja, ki je skupaj s kolesom vred padel na pločnik, nato pa je voznica avtomobila s prednjim delom vozila čelno trčila še v kolesarko (otroka), ki je zaradi tega utrpela hude telesne poškodbe. 

Med vožnjo je mlajša kolesarka uporabljala zaščitno kolesarsko čelado. V prometni nesreči je lahke telesne poškodbe utrpel tudi 42-letni kolesar (kolesarske čelade ni uporabljal).

Otroka s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana 

Poškodovanim osebam so na kraju nesreče prvo pomoč nudili reševalci zdravstvenega doma Nova Gorica in ju nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Kasneje so mlajšo kolesarko s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. 

Policisti so 54-letni voznici v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat odrejenega preizkusa z elektronskim alkotestom je pokazal, da je voznica peljala pod vplivom alkohola (1.27 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). 

Prometni policisti bodo zoper 54-letno voznico osebnega avtomobila – povzročiteljico prometne nesreče na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.