Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Pijana 54-letnica poškodovala dva kolesarja

Prometna nesreča Andrej Leban
54–letna voznica osebnega avtomobila iz Nove Gorice je z avtom znamke Fiat, ki je imel tuje registrske tablice, pripeljala do desnega nepreglednega ovinka, z vozilom pa zapeljala kar naravnost. V tistem trenutku so iz nasprotne smeri pravilno, ob desnem robu vozišča, pripeljali trije kolesarji (42-letni moški in dva kolesarja – otroka).

Voznica avtomobila je s prednjim levim delom avtomobila najprej trčila v 42-letnega kolesarja, ki je skupaj s kolesom vred padel na pločnik, nato pa je voznica avtomobila s prednjim delom vozila čelno trčila še v kolesarko (otroka), ki je zaradi tega utrpela hude telesne poškodbe. 

Med vožnjo je mlajša kolesarka uporabljala zaščitno kolesarsko čelado. V prometni nesreči je lahke telesne poškodbe utrpel tudi 42-letni kolesar (kolesarske čelade ni uporabljal).

Otroka s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana 

Poškodovanim osebam so na kraju nesreče prvo pomoč nudili reševalci zdravstvenega doma Nova Gorica in ju nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Kasneje so mlajšo kolesarko s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. 

Policisti so 54-letni voznici v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat odrejenega preizkusa z elektronskim alkotestom je pokazal, da je voznica peljala pod vplivom alkohola (1.27 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). 

Prometni policisti bodo zoper 54-letno voznico osebnega avtomobila – povzročiteljico prometne nesreče na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.