Pilot potreboval pomoč slovenske kontrole letenja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pilot letala, na poti iz Madrida v Budimpešto, je ob vstopu v slovenski zračni prostor imel nujno vprašanje za kontrolo letenja.
Oglej si celoten članek

Slovenski letalski portal je objavil posnetek pogovora med pilotom letala, ki je prek Slovenije letel v Budimpešto, in kontrolorjem letenja na Brniku. Pogovor je zanimiv, ker je imel pilot nenavadno vprašanje. Zanimal ga je namreč rezultat včerajšnje tekme Lige prvakov med Barcelono in PSG.

Iz kontrole letenja so mu pritrdili in povedali, da je Barcelona slavila s 6 proti 1. "6 proti 1. Odlično!" se je na novico odzval pilot. Kontrolor mu je še dejal, da je slišati srečen in čestital ob uspehu španskih nogometašev. 

 xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 21:03 11. Marec 2017.

    Lej Janez. Imaš prav. Vendar se lahko na kratko pogovori tudi o drugih zadevah in ne samo o vodenju zračnega …

  • 18:35 9. Marec 2017.

    dandanes je pilotiranje že skoraj kot vožnja avtobusa (iz vidika količine letov). A še vseeno se strinjam, da so pravila …

  • 16:25 9. Marec 2017.

    Ob tej uri je letalskega prometa ze precej malo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.