Slovenija
135 ogledov

Pilot potreboval pomoč slovenske kontrole letenja

slovenija 29.04.2010 kontrolni stolp, letalisce Jozeta Pucnika, Brnik; foto:Sasa Saša Despot
Pilot letala, na poti iz Madrida v Budimpešto, je ob vstopu v slovenski zračni prostor imel nujno vprašanje za kontrolo letenja.

Slovenski letalski portal je objavil posnetek pogovora med pilotom letala, ki je prek Slovenije letel v Budimpešto, in kontrolorjem letenja na Brniku. Pogovor je zanimiv, ker je imel pilot nenavadno vprašanje. Zanimal ga je namreč rezultat včerajšnje tekme Lige prvakov med Barcelono in PSG.

Iz kontrole letenja so mu pritrdili in povedali, da je Barcelona slavila s 6 proti 1. "6 proti 1. Odlično!" se je na novico odzval pilot. Kontrolor mu je še dejal, da je slišati srečen in čestital ob uspehu španskih nogometašev. 

 

Komentarjev 7
  • zdrej 21:03 11.marec 2017.

    Lej Janez. Imaš prav. Vendar se lahko na kratko pogovori tudi o drugih zadevah in ne samo o vodenju zračnega prometa. Saj so ljudje. Dostikrat je kakšno vprašanje in potem tudi odgovor. In to v končnem rezultatu ne vpliva na ...prikaži večna varnost. Zgleda da nisi nikdar poslušal teh komunikacij. Mi je pa hecno, da je taka nepomembna novica tako dolgo prisotna.

  • AnzeSmolej 18:35 09.marec 2017.

    dandanes je pilotiranje že skoraj kot vožnja avtobusa (iz vidika količine letov). A še vseeno se strinjam, da so pravila določena in naj se jih držijo. Predvidevam, da se je sam pilot zavedal da počne narobe, a ga je firbc ...prikaži več premagal, pač fuzbalerji.

  • Bozidar.Frelih 16:25 09.marec 2017.

    Ob tej uri je letalskega prometa ze precej malo.