Pingpong s smradom

Foto: Bobo
Foto: Bobo
Smrad. Z občine pisali še na zdravstveno inšpekcijo, a so ti dopis predali tja, kjer so ga že imeli.
Oglej si celoten članek

Občini Črnomelj so z zdravstvenega inšpektorata o raztrosu prašičje gnojevke iz tamkajšnje farme Stariha po belokranjskih poljih odgovorili, da nimajo pravnih podlag za ukrepanje.

Spoštovanje časovnih okvirov, ki so predpisani za polivanje gnojnice, je predmet nadzora kmetijske inšpekcije. Onesnaženje okolja s težkimi kovinami pa je okoljevarstvena problematika; enako velja za problem smradu,” so zapisali v odgovoru občini. Dopis občine so zato odstopili v reševanje inšpektoratoma za okolje in prostor ter kmetijstvo.

Tam so ga že imeli

A dopis okoljskemu in kmetijskemu inšpektoratu glede raztrosa prašičje gnojevke je županja Mojca Čemas Stjepanovič poslala že na začetku letošnjega poletja, ko se je po Črnomlju širil nevzdržen smrad.

Obveščamo vas, da v Sloveniji ni predpisa, ki bi reguliral širjenje vonjav v okolju, in tako ni formalne podlage za ukrepanje,” so županji takrat odgovorili z okoljske inšpekcije. Ob tem so dodali, da ob kontrolah prepovedi gnojenja z bioplinsko gnojevko kršitev niso 
ugotovili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.