Slovenija
6 ogledov

Pingpong s smradom

Polivanje gnojevke. Bobo
Smrad. Z občine pisali še na zdravstveno inšpekcijo, a so ti dopis predali tja, kjer so ga že imeli.

Občini Črnomelj so z zdravstvenega inšpektorata o raztrosu prašičje gnojevke iz tamkajšnje farme Stariha po belokranjskih poljih odgovorili, da nimajo pravnih podlag za ukrepanje.

Spoštovanje časovnih okvirov, ki so predpisani za polivanje gnojnice, je predmet nadzora kmetijske inšpekcije. Onesnaženje okolja s težkimi kovinami pa je okoljevarstvena problematika; enako velja za problem smradu,” so zapisali v odgovoru občini. Dopis občine so zato odstopili v reševanje inšpektoratoma za okolje in prostor ter kmetijstvo.

Tam so ga že imeli

A dopis okoljskemu in kmetijskemu inšpektoratu glede raztrosa prašičje gnojevke je županja Mojca Čemas Stjepanovič poslala že na začetku letošnjega poletja, ko se je po Črnomlju širil nevzdržen smrad.

Obveščamo vas, da v Sloveniji ni predpisa, ki bi reguliral širjenje vonjav v okolju, in tako ni formalne podlage za ukrepanje,” so županji takrat odgovorili z okoljske inšpekcije. Ob tem so dodali, da ob kontrolah prepovedi gnojenja z bioplinsko gnojevko kršitev niso 
ugotovili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.