Pipistrelu vandali poškodovali objekt

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na objektu, ki ga v italijanski Gorici gradi podjetje Pipistrel, je po napadu vandalov vsaj za 50 tisočakov škode.
Oglej si celoten članek

Kot danes poroča tržaški Il Piccolo so objekt poškodovali neznani vandali, ki so razbili okrog 40 oken. Prerezali so varnostno ograjo, postavljeno okrog bodoče tovarne, se prebili v objekt in od znotran v okna zmetali večjo količino kamnov. V podjetju so se zaradi dogodka odločili začasno prekiniti dela.

Projektni vodja Adriano Ceccherini je za Piccolo dejal, da so zelo zaskrbljeni in se vprašal: "Kdo se je spravil na nas?" To namreč ni bil prvi napad na objekt. Pred časom so jim neznanci poškodovali ogrevanje in električne napeljave, za božič pa so prav tako razbili več šip, a takrat z zunanje strani.

Pipistrelova tovarna ob goriškem letališču naj bi po načrtih sicer zaživela aprila ali maja letos. V njej načrtujejo proizvodnjo pretežno štirisedežnih ultralahkih letal Panthera, pa tudi ostali proizvodni program, ki ga delno že zdaj izdelujejo v Italiji za ameriški in avstralski trg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 00:17 30. Marec 2016.

    Kaj se oglašaš , ker pojma nimaš . Slovenija nima certifikata za proizvodnjo takšin letal , zato je del šel …

  • 00:15 30. Marec 2016.

    Gradijo tovarno , pa nimajo oboroženega varnostnika !! Ej za to škodo , bi imeli zastonj varnostnika 5 let !!!! …

  • močno dvomim ker tud ko se zbere na 10 tisoče protestnikov proti vladi naši ne naredijo nič, še več, rožce …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.