Slovenija > Črna kronika
111 ogledov

Pipistrelu vandali poškodovali objekt

Odlikovanje podjetja Pipistrel. Saša Despot
Na objektu, ki ga v italijanski Gorici gradi podjetje Pipistrel, je po napadu vandalov vsaj za 50 tisočakov škode.

Kot danes poroča tržaški Il Piccolo so objekt poškodovali neznani vandali, ki so razbili okrog 40 oken. Prerezali so varnostno ograjo, postavljeno okrog bodoče tovarne, se prebili v objekt in od znotran v okna zmetali večjo količino kamnov. V podjetju so se zaradi dogodka odločili začasno prekiniti dela.

Projektni vodja Adriano Ceccherini je za Piccolo dejal, da so zelo zaskrbljeni in se vprašal: "Kdo se je spravil na nas?" To namreč ni bil prvi napad na objekt. Pred časom so jim neznanci poškodovali ogrevanje in električne napeljave, za božič pa so prav tako razbili več šip, a takrat z zunanje strani.

Pipistrelova tovarna ob goriškem letališču naj bi po načrtih sicer zaživela aprila ali maja letos. V njej načrtujejo proizvodnjo pretežno štirisedežnih ultralahkih letal Panthera, pa tudi ostali proizvodni program, ki ga delno že zdaj izdelujejo v Italiji za ameriški in avstralski trg.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 00:17 30.marec 2016.

    Kaj se oglašaš , ker pojma nimaš . Slovenija nima certifikata za proizvodnjo takšin letal , zato je del šel v Italijo , ki pa letalske inšpektorje i certifikate ima !

  • Žurnalček 00:15 30.marec 2016.

    Gradijo tovarno , pa nimajo oboroženega varnostnika !! Ej za to škodo , bi imeli zastonj varnostnika 5 let !!!! V Črnučah so cigani in mafija naredili za 1.000.000 € škode z vlomi in krajami! Kaj a tole zidajo otroc al kaj ?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:52 29.marec 2016.

    močno dvomim ker tud ko se zbere na 10 tisoče protestnikov proti vladi naši ne naredijo nič, še več, rožce delijo policistom. Itak pa je večina državljanov zapečkarjev in se jim ne da borit za pravice drugje kot izza kavča.