Piran: Dva najstnika sta se prevrnila s poškodovano jadrnico

Foto: PU Koper jadrnica Foto: PU Koper jadrnica Foto: PU Koper jadrnica Foto: PU Koper jadrnica
Policisti postaje pomorske policije so v soboto iz vode rešili 15 in 18 let stara jadralca, ki sta se pred Piranom prevrnila s poškodovano jadrnico. Ponesrečenca sta k sreči imela oblečena rešilna jopiča in nista bila poškodovana, so sporočili s Policijske uprave Koper.
Oglej si celoten članek

Policista, ki sta reševala 18-letnega Ljubljančana in 15-letnega Izolana, sta šolsko jadrnico privezala ob bok policijskega čolna in ju potegnila iz morja.

Jadrnica se je prevrnila, ko sta mlada jadralca pred rtom Piran obračala. Plovilo se je prevrnilo, ker je počila ročica krmila. Eden od njiju je skočil v vodo, da bi dvignila jadro, a jima ni uspelo, so še sporočili s policije.

Reševanje ni prioritetna naloga pomorskih policistov. Tako sta policista na krovu patruljnega čolna tudi tokrat ves čas o obveščanju obveščala Luško kapitanijo. Ker pa bi ta potrebovala več časa za sklic posadke za reševanje, sta akcijo reševanja opravila policista.

"Vedno znova se policisti na čolnu izkažejo kot izjemno učinkoviti in vedno pripravljeni na pomoč," so ob tem izpostavili na koprski policijski upravi.

dezurni@zuranal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.