Slovenija
2132 ogledov

Piran: Dva najstnika sta se prevrnila s poškodovano jadrnico

jadrnica
1/4
PU Koper
Policisti postaje pomorske policije so v soboto iz vode rešili 15 in 18 let stara jadralca, ki sta se pred Piranom prevrnila s poškodovano jadrnico. Ponesrečenca sta k sreči imela oblečena rešilna jopiča in nista bila poškodovana, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Policista, ki sta reševala 18-letnega Ljubljančana in 15-letnega Izolana, sta šolsko jadrnico privezala ob bok policijskega čolna in ju potegnila iz morja.

Jadrnica se je prevrnila, ko sta mlada jadralca pred rtom Piran obračala. Plovilo se je prevrnilo, ker je počila ročica krmila. Eden od njiju je skočil v vodo, da bi dvignila jadro, a jima ni uspelo, so še sporočili s policije.

Reševanje ni prioritetna naloga pomorskih policistov. Tako sta policista na krovu patruljnega čolna tudi tokrat ves čas o obveščanju obveščala Luško kapitanijo. Ker pa bi ta potrebovala več časa za sklic posadke za reševanje, sta akcijo reševanja opravila policista.

"Vedno znova se policisti na čolnu izkažejo kot izjemno učinkoviti in vedno pripravljeni na pomoč," so ob tem izpostavili na koprski policijski upravi.

dezurni@zuranal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.