Piranska sol uspešno na tuje trge

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Soline. Prodajo razširili še na nizozemski trg. Poleg tega na britanskih, hrvaških in ameriških policah.
Oglej si celoten članek

"Del proizvodnje soli, ki ga prek distributerjev prodamo v tujino, je že skoraj enak tistemu, ki ga prodamo zunaj verige naših lastnih trgovin prek poslovnih partnerjev na slovenskem trgu. Naš nov trg je po novem tudi Nizozemska, kjer smo pred dnevi prodrli na prodajne police v Amsterdamu," razkriva Klavdij Godnič, direktor družbe Soline.

Prodajo piranske soli širijo tudi na ameriškem trgu, saj so prek svojega poslovnega partnerja podjetja Ritrovo iz Seattla izdelke poleti plasirali tudi na police večje verige supermarketov Metropolitan Market v zvezni državi Washington.

Posluje z dobičkom

Podjetje za pridelavo sečoveljske soli, ki je sicer v lasti Telekoma, je imelo lani več kot pet milijonov prihodkov in posluje z dobičkom. Od maja sol iz Slovenije prodajajo v trgovinah angleške verige Selfridges, z vstopom Hrvaške v Evropsko unijo pa so se vrnili tudi tja. V Istri so že prvi mesec prodali toliko, kot znaša prodaja v njihovi lastni trgovini na Bledu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.