Slovenija
49 ogledov

Piranska sol uspešno na tuje trge

Nabiranje soli Suzana Kos
Soline. Prodajo razširili še na nizozemski trg. Poleg tega na britanskih, hrvaških in ameriških policah.

"Del proizvodnje soli, ki ga prek distributerjev prodamo v tujino, je že skoraj enak tistemu, ki ga prodamo zunaj verige naših lastnih trgovin prek poslovnih partnerjev na slovenskem trgu. Naš nov trg je po novem tudi Nizozemska, kjer smo pred dnevi prodrli na prodajne police v Amsterdamu," razkriva Klavdij Godnič, direktor družbe Soline.

Prodajo piranske soli širijo tudi na ameriškem trgu, saj so prek svojega poslovnega partnerja podjetja Ritrovo iz Seattla izdelke poleti plasirali tudi na police večje verige supermarketov Metropolitan Market v zvezni državi Washington.

Posluje z dobičkom

Podjetje za pridelavo sečoveljske soli, ki je sicer v lasti Telekoma, je imelo lani več kot pet milijonov prihodkov in posluje z dobičkom. Od maja sol iz Slovenije prodajajo v trgovinah angleške verige Selfridges, z vstopom Hrvaške v Evropsko unijo pa so se vrnili tudi tja. V Istri so že prvi mesec prodali toliko, kot znaša prodaja v njihovi lastni trgovini na Bledu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.