Piškoti z dvema rokoma uporabe. Je bil en naknadno dodan?

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Na škatli dva roka uporabe. Kateri je pravi? Je rok že pretekel? So ga naknadno dopisali?
Oglej si celoten članek

Bralec nam je poslal fotografijo škatle piškotov, na kateri sta dva roka uporabe: 14. februar in 11. september. Kupil jih je v trgovini Tuš 23. aprila. "Zdi se, da bi bil datum naknadno dodan. Je to zakonsko dovoljeno?" nas je povprašal prek Facebooka. 

"Preverili smo opažanje stranke in lahko zagotovimo, da je vaš bralec in naš kupec lahko povsem miren, saj ni kupil piškotov s pretečenim rokom uporabe," pravijo v Tušu. 

Izpadla je besede LOT

"Dobavitelju se je namreč pri tiskanju deklaracije na teh piškotih zgodila neljuba napaka, saj je izpadla beseda LOT, za kar se tudi opravičuje tako nam kot našim kupcem, prav zaradi te napake pa je na piškote dodal popravljeno deklaracijo. To se je zgodilo le na manjši količini pakiranj teh piškotov," zagotavljajo v Tušu. 

Foto: Tuš/zurnal24.si Piškoti, rok uporabe

Poslali so nam tudi deklaracijo, na kateri ni napake in iz katere je razvidno, da prvi, z manjšimi črkami zapisan datum s pripisom LOT, označuje datum proizvodnje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:49 9. Maj 2016.

    saj jih ne meša. Ima izkušnjo, za katero ve marsikateri slovenec po pincipu babab čula, baba rekla, pa predvideva, da …

  • 08:33 9. Maj 2016.

    Zmotili so se pri tiskanju in to priznali, ti pa govoriš o brisanju in pisanju novih datumov. Ne mešaj hrušk …

  • 20:29 8. Maj 2016.

    Kot dijakinja sem delala v proizvodnji sladoleda v znanem slovenskem podjetju, približno 7 let nazaj. Najbolj presenetljiva izkušnja iz tistega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.