Slovenija
512 ogledov

Piškoti z dvema rokoma uporabe. Je bil en naknadno dodan?

Piškoti, rok uporabe Bralka
Na škatli dva roka uporabe. Kateri je pravi? Je rok že pretekel? So ga naknadno dopisali?

Bralec nam je poslal fotografijo škatle piškotov, na kateri sta dva roka uporabe: 14. februar in 11. september. Kupil jih je v trgovini Tuš 23. aprila. "Zdi se, da bi bil datum naknadno dodan. Je to zakonsko dovoljeno?" nas je povprašal prek Facebooka. 

"Preverili smo opažanje stranke in lahko zagotovimo, da je vaš bralec in naš kupec lahko povsem miren, saj ni kupil piškotov s pretečenim rokom uporabe," pravijo v Tušu. 

Izpadla je besede LOT

"Dobavitelju se je namreč pri tiskanju deklaracije na teh piškotih zgodila neljuba napaka, saj je izpadla beseda LOT, za kar se tudi opravičuje tako nam kot našim kupcem, prav zaradi te napake pa je na piškote dodal popravljeno deklaracijo. To se je zgodilo le na manjši količini pakiranj teh piškotov," zagotavljajo v Tušu. 

Piškoti, rok uporabe | Avtor: Tuš/zurnal24.si Tuš/zurnal24.si

Poslali so nam tudi deklaracijo, na kateri ni napake in iz katere je razvidno, da prvi, z manjšimi črkami zapisan datum s pripisom LOT, označuje datum proizvodnje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • zdrej 11:49 09.maj 2016.

    saj jih ne meša. Ima izkušnjo, za katero ve marsikateri slovenec po pincipu babab čula, baba rekla, pa predvideva, da bi tu lahko bil vir take napake. Samo vseeno verjamem bolj uradni razlagi. Pa tudi sami piškotki niso problematični po ...prikaži več določenem roku saj je v njih dosti konzervansa v obliki sladkorja. Problem je bolj v ljudeh, ki so v parlamentu določili take roke za določena živila, ki pa niso življenski ampak preveč zaščitniški. Če bi dovolili daljše roke, potem bi tu pa tam kaki proizvod že bil zanič na policah.

  • Dixon 08:33 09.maj 2016.

    Zmotili so se pri tiskanju in to priznali, ti pa govoriš o brisanju in pisanju novih datumov. Ne mešaj hrušk in jabolk.

  • Leonor 20:29 08.maj 2016.

    Kot dijakinja sem delala v proizvodnji sladoleda v znanem slovenskem podjetju, približno 7 let nazaj. Najbolj presenetljiva izkušnja iz tistega obdobja je bilo brisanje datumov z banjic s pretečenim rokom uporabe in tiskanje novih datumov 6 mesecev v prihodnost. In ...prikaži več glede na reakcije drugih zaposlenih (vsem se je zdelo to praktično samovmevno), je bila to vsakdanja praksa.