Pivčeva brez denarja, kdo je lastnik stanovanja, v katerem živi?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Aleksandra Pivec je v času od vstopa v politiko večkrat zatrdila, da nima v lasti nobenega večjega premoženja. Kdo je lastnik stanovanja, v katerem stanuje v Ljubljani, ne razkriva.
Oglej si celoten članek

Predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec po novem biva v Ljubljani v prestižnem stanovanju v Vili Šmartinka, a ima stalni naslov še naprej prijavljen na Ptuju. Kot piše portal necenzurirano.si, pa se v zvezi z lastništvom stanovanja poraja več vprašanj. 

Nekdanja ministrica za kmetijstvo je javno večkrat poudarila, da na bančnih računih nima prihrankov in da lastnica nobene nepremičnine in vozila. Kdo je lastnik stanovanja, v katerem biva zdaj, iz javnih podatkov ni razvidno, da Pivčeva stanuje na omenjenem naslovu, pa dokazuje tudi poštni nabiralnik v pritličju zgradbe. 

Stavbo, v kateri stanuje, je zgradil ptujski gradbinec GP Drava, navaja necenzurirano.si. Dotično stanovanje je kupec plačal brez posojila, ni pa vpisan v zemljiško knjigo. Stanovanje je bilo prodano po nizki ceni – portal navaja, da je bilo za 82 kvadratnih metrov veliko stanovanje treba odšteti 144.000 evrov. V povprečju se v zadnjem obdobju cene stanovanj na tem območju gibljejo okrog 3.000 evrov za kvadratni meter. 

V isti zgradbi stanuje tudi nekdanji mož Aleksandre Pivec. Tomaž Pivec je bil v istem času, kot se je nekdanja ministrica preselila v stavbo v Ljubljani, premeščen iz Policijske uprave Murska Sobota na generalno policijsko upravo. Ministrstvo za notranje zadeve mu je dodelilo 55 kvadratnih metrov veliko službeno stanovanje v omenjeni stavbi. Necenzurirano.si navaja, da za to stanovanje plačuje 300 evrov mesečne najemnine. 

Država ima v omenjeni stavbi skoraj polovico stanovanj, zanje pa je plačala okoli štiri milijone evrov. Predpogodbe s podjetjem GP Drava so bile podpisane še v času, ko je bila Aleksandra Pivec v funkciji ministrice, še navaja omenjeni portal.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 38

  • 00:38 26. Marec 2022.

    Slovenija je demokratična. Ljudje živijo kjer želijo. Zakaj nesramne pripombe ?

  • 08:39 25. Marec 2022.

    Tam kjer je Pivceva smrdi po korupciji in nikoli ni prav dalec Jansa. To so pac dejstva, skorumpiranci so ugrabili …

  • 22:02 24. Marec 2022.

    In ko raja vidi palec skače na glavo kot Golob z Ljubljanskega gradu v prazen, posušen Robbov vodnjak, a ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.