Slovenija
51872 ogledov

Pivčeva brez denarja, kdo je lastnik stanovanja, v katerem živi?

Aleksandra Pivec Saša Despot
Aleksandra Pivec je v času od vstopa v politiko večkrat zatrdila, da nima v lasti nobenega večjega premoženja. Kdo je lastnik stanovanja, v katerem stanuje v Ljubljani, ne razkriva.

Predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec po novem biva v Ljubljani v prestižnem stanovanju v Vili Šmartinka, a ima stalni naslov še naprej prijavljen na Ptuju. Kot piše portal necenzurirano.si, pa se v zvezi z lastništvom stanovanja poraja več vprašanj. 

Nekdanja ministrica za kmetijstvo je javno večkrat poudarila, da na bančnih računih nima prihrankov in da lastnica nobene nepremičnine in vozila. Kdo je lastnik stanovanja, v katerem biva zdaj, iz javnih podatkov ni razvidno, da Pivčeva stanuje na omenjenem naslovu, pa dokazuje tudi poštni nabiralnik v pritličju zgradbe. 

Stavbo, v kateri stanuje, je zgradil ptujski gradbinec GP Drava, navaja necenzurirano.si. Dotično stanovanje je kupec plačal brez posojila, ni pa vpisan v zemljiško knjigo. Stanovanje je bilo prodano po nizki ceni – portal navaja, da je bilo za 82 kvadratnih metrov veliko stanovanje treba odšteti 144.000 evrov. V povprečju se v zadnjem obdobju cene stanovanj na tem območju gibljejo okrog 3.000 evrov za kvadratni meter. 

V isti zgradbi stanuje tudi nekdanji mož Aleksandre Pivec. Tomaž Pivec je bil v istem času, kot se je nekdanja ministrica preselila v stavbo v Ljubljani, premeščen iz Policijske uprave Murska Sobota na generalno policijsko upravo. Ministrstvo za notranje zadeve mu je dodelilo 55 kvadratnih metrov veliko službeno stanovanje v omenjeni stavbi. Necenzurirano.si navaja, da za to stanovanje plačuje 300 evrov mesečne najemnine. 

Država ima v omenjeni stavbi skoraj polovico stanovanj, zanje pa je plačala okoli štiri milijone evrov. Predpogodbe s podjetjem GP Drava so bile podpisane še v času, ko je bila Aleksandra Pivec v funkciji ministrice, še navaja omenjeni portal.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 38
  • milan574 00:38 26.marec 2022.

    Slovenija je demokratična. Ljudje živijo kjer želijo. Zakaj nesramne pripombe ?

  • Avatar Marie Cankar
    marie3 08:39 25.marec 2022.

    Tam kjer je Pivceva smrdi po korupciji in nikoli ni prav dalec Jansa. To so pac dejstva, skorumpiranci so ugrabili drzavo.

  • Dusan12 22:02 24.marec 2022.

    In ko raja vidi palec skače na glavo kot Golob z Ljubljanskega gradu v prazen, posušen Robbov vodnjak, a ne Leon, tudi ti revež si med njimi, ptovokacija deluje, ni kaj. Zakaj že, da vam ni dolgčas. Kapiš