Pivčeva v bitki z Gantarjem in poslanci podporo išče pri ostalih članih stranke

Foto: Anže Petkovšek 11. kongres stranke DeSUS, hotel Four Points
Foto: Anže Petkovšek 11. kongres stranke DeSUS, hotel Four Points
Člane je pozvala k premisleku in "razumnemu ravnanju v dobro uresničitve naših vsebinskih zavez in obstoja ter krepitve naše stranke DeSUS".
Oglej si celoten članek

Ministrica za kmetijstvo in predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec je po burnem dogajanju znotraj stranke na vse člane naslovila odprto pismo. V njem jih je pozvala k razsodnosti in k premisleku pred njeno morebitno menjavo, ki si jo želi poslanska skupina DeSUS in minister za zdravje Tomaž Gantar.

DeSUS Jurša: "Pivčeva je pasé. Ne želimo je več za predsednico."

Namignila, da bi bila morebitna razrešitev nezakonita

"Žal mi je, da je naša stranka, kljub strokovnemu delu in uspešnem uresničevanju programa stranke v okviru koalicijskih zavez, v zadnjem obdobju podvržena razburkanim tokovom," je zapisala Pivčeva, a dodala, da morajo biti kljub izjemni izpostavljenosti "vsa naša dejanja demokratična, dostojanstvena in predvsem zakonita, skladna s statutom stranke in usmerjena v nadaljnje uspešno uresničevanje zastavljenih ciljev". S tem je ponovno poudarila svoje stališče glede možne predčasne menjave predsednika stranke, kot jo predlaga Gantar.

"Noben posameznik in noben organ stranke ne sme početi nezakonitih ravnanj. Tako lahko Svet stranke izrazi svoje stališče, ne more pa z hitenjem in nezakonitimi dejanji kongresu prevzeti pristojnosti za imenovanje in razreševanje vodstva stranke, niti za imenovanje začasnega vodstva. To bi bilo nezakonito," je zapisala ministrica in predsednica stranke. Kot je dodala, je bila na to mesto "demokratično izvoljena z veliko podporo na kongresu", zato da je dolžna vse člane sveta na morebitna nezakonita ravnanja tudi opozoriti.

Člane poziva k premisleku in razumnemu ravnanju

Poudarila je, da so skupaj uspešno realizirali veliko nalog iz njihovega programa, ter pohvalila vse člane, da so si številna področja in projekte "dobro zastavili". Je pa priznala, da so pred stranko težki izzivi. Po njenih besedah si morajo prizadevati predvsem, da bo njihovo delo v ponos vsem, ki so jim na volitvah zaupali svoj glas.  

Izpostavila je nekaj dosežkov vlade, denimo prejem solidarnostnega dodatka za upokojence, turistične bone ter ustanovitev urada za demografijo. "Skladno s koalicijsko pogodbo se že dogovarjamo za izpolnjevanje vseh ostalih koalicijskih zavez, ki jih je stranka DeSUS s soglasjem organov stranke umestila v koalicijsko pogodbo kot svoje prioritetne programske cilje," je dodala Pivčeva.

Člane je zato pozvala k premisleku in "razumnemu ravnanju v dobro uresničitve naših vsebinskih zavez in obstoja ter krepitve naše stranke DeSUS".

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:33 25. Avgust 2020.

    Upam, da v Desus-u niso tako naivni, da jo obdržijo. Ženščina nima osnovne morale.

  • 06:49 25. Avgust 2020.

    Bo plačala zastonj žretje z družino ob vikendih na naš račun? Kaj pa tistih 30.000 evrov pokasiranih na Ptuju? Kdaj …

  • 15:41 24. Avgust 2020.

    Sicapra lažniva naj se pobere!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.