Pivo za trdnejše kosti

Foto: Žurnal24 Kljub zdravilnim učinkom piva, še vedno velja, da ga je bolje spiti manj kot pa
Španski znanstveniki so ugotovili, da imajo ženske, ki v zmernih količinah pijejo pivo, trdnejše kosti in manj težav z osteoporozo kot tiste, ki piva ne pijejo.
Oglej si celoten članek

Če je do zdaj veljalo, da pivo pri ženskah pospešuje rast prsi, so španski znanstveniki odkrili še eno blagodejno lastnost piva; pomaga k trdnejšim kostem.

Raziskava je zajela 1700 žensk, starejših od 48 let. Ena skupina je pod nadzorom znanstvenikov pila pivo, druga pa ne. Na dan so ga popile največ 2 decilitra.

Nato so obema skupinama izmerili kostno gostoto in ugotovili, da ima skupina žensk, ki je pila pivo, večjo gostoto. Vendar znanstveniki zadevo raziskujejo, saj menijo, da bolj kot pivo na gostoto kosti vpliva rastlinski hormon, ki je v pivu.

Ob tem pa opozarjajo, da tukaj velja pravilo „manj je več“. Prekomerno uživanje kakršnega koli alkohola namreč zmanjšuje kostno gostoto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.