Slovenija
0 ogledov

Pivo za trdnejše kosti

Kljub zdravilnim učinkom piva, še vedno velja, da ga je bolje spiti manj kot pa Žurnal24 main
Španski znanstveniki so ugotovili, da imajo ženske, ki v zmernih količinah pijejo pivo, trdnejše kosti in manj težav z osteoporozo kot tiste, ki piva ne pijejo.

Če je do zdaj veljalo, da pivo pri ženskah pospešuje rast prsi, so španski znanstveniki odkrili še eno blagodejno lastnost piva; pomaga k trdnejšim kostem.

Raziskava je zajela 1700 žensk, starejših od 48 let. Ena skupina je pod nadzorom znanstvenikov pila pivo, druga pa ne. Na dan so ga popile največ 2 decilitra.

Nato so obema skupinama izmerili kostno gostoto in ugotovili, da ima skupina žensk, ki je pila pivo, večjo gostoto. Vendar znanstveniki zadevo raziskujejo, saj menijo, da bolj kot pivo na gostoto kosti vpliva rastlinski hormon, ki je v pivu.

Ob tem pa opozarjajo, da tukaj velja pravilo „manj je več“. Prekomerno uživanje kakršnega koli alkohola namreč zmanjšuje kostno gostoto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.