Pivovarna Laško rešena, a ne zastonj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Uprava Pivovarne Laško se je morala za sklenitev dogovora o reprogramu posojil z bankami upnicami, o katerem je v četrtek seznanila nadzornike, odpovedati pogodbenemu koncernu.
Oglej si celoten članek

Kot so danes sporočili iz Laškega, bo sklenjeni dogovor o reprogramu omogočil finančno bolj stabilen položaj družb skupine in njihovo nemoteno poslovanje.

Da je Pivovarna Laško reprogram posojil, ki je zapadel v poplačilo konec marca, doslej podpisala z 11 bankami, je predsednik nadzornega sveta pivovarne Vladimir Malenković potrdil za STA že v četrtek pozno zvečer.

Reprogram posojil, "težak" okoli 160 milijonov evrov, je bil uspešno izveden, v naslednjih dneh ga bodo podprle tudi druge banke, je dejal.

Uresničili primarni poslovni cilj uprave

Podrobnosti dogovora se sicer glede na ročnost reprograma med posameznimi bankami razlikujejo, a se bodo krediti, razen izjem, podaljševali vsaj za obdobje enega leta, so danes sporočili iz Pivovarne Laško.

Dogovor omogoča večjo usmerjenost družb v osnovno poslovanje, zmanjšuje finančna tveganja in ob doseganju planiranih poslovnih rezultatov omogoča ključna vlaganja v trženjske aktivnosti na najpomembnejših trgih, so dodali.

Sklenitev dogovora o reprogramu posojil z bankami upnicami je bil eden izmed primarnih poslovnih ciljev uprave v zadnjih letih. Po več kot letu in pol kratkoročnega podaljševanja finančnih obveznosti z moratorijem imata zdaj pivovarni ustvarjene pogoje, da poleg rednega plačila obresti bankam v letu 2012 vračata glavnice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.