Slovenija
22 ogledov

Pivovarna Laško rešena, a ne zastonj

“Smo potencialna tarča. To je gotovo,” pravi prvi mož Pivovarne Laško Dušan Zork Žurnal24 main
Uprava Pivovarne Laško se je morala za sklenitev dogovora o reprogramu posojil z bankami upnicami, o katerem je v četrtek seznanila nadzornike, odpovedati pogodbenemu koncernu.

Kot so danes sporočili iz Laškega, bo sklenjeni dogovor o reprogramu omogočil finančno bolj stabilen položaj družb skupine in njihovo nemoteno poslovanje.

Da je Pivovarna Laško reprogram posojil, ki je zapadel v poplačilo konec marca, doslej podpisala z 11 bankami, je predsednik nadzornega sveta pivovarne Vladimir Malenković potrdil za STA že v četrtek pozno zvečer.

Reprogram posojil, "težak" okoli 160 milijonov evrov, je bil uspešno izveden, v naslednjih dneh ga bodo podprle tudi druge banke, je dejal.

Uresničili primarni poslovni cilj uprave

Podrobnosti dogovora se sicer glede na ročnost reprograma med posameznimi bankami razlikujejo, a se bodo krediti, razen izjem, podaljševali vsaj za obdobje enega leta, so danes sporočili iz Pivovarne Laško.

Dogovor omogoča večjo usmerjenost družb v osnovno poslovanje, zmanjšuje finančna tveganja in ob doseganju planiranih poslovnih rezultatov omogoča ključna vlaganja v trženjske aktivnosti na najpomembnejših trgih, so dodali.

Sklenitev dogovora o reprogramu posojil z bankami upnicami je bil eden izmed primarnih poslovnih ciljev uprave v zadnjih letih. Po več kot letu in pol kratkoročnega podaljševanja finančnih obveznosti z moratorijem imata zdaj pivovarni ustvarjene pogoje, da poleg rednega plačila obresti bankam v letu 2012 vračata glavnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.