Plače zagotovljene

Foto: Mojca Marot
Foto: Mojca Marot
Z aneksom k tripartitni pogodbi HSE, Premogovnika Velenje in Teš zagotovljene plače in stabilno poslovanje Premogovnika Velenje.
Oglej si celoten članek

Holding Slovenske elektrarne (HSE), uprava Premogovnika Velenje ter Termoelektrarna Šoštanj (Teš) so podpisali aneks k tripartitni pogodbi o nakupu premoga, zakupu moči in nakupu električne energije.
Zaposlenim v skupini Premogovnik Velenje je tako zagotovljeno izplačilo plač in drugih prejemkov v skladu s kolektivno pogodbo, Premogovniku Velenje pa stabilno poslovanje in likvidnost do konca letošnjega leta, s tem pa tudi nemotena dobava premoga Tešu.

Premog dražji za evro

Na vprašanje, koliko znaša nova cena premoga, so v HSE za STA odgovorili, da to ne morejo razkriti, ker gre za poslovno skrivnost. Po nekaterih izračunih naj bi se cena premoga za blok Teš 6 z zdajšnjih 2,25 evra za gigajoul zvišala za en evro.

Stavka bo plačana

Rudarji in ostali zaposleni so  po tem, ko so dobili pisno zagotovilo, da bo aneks podpisan, zamrznili destdnevno stavko. Po tem je steklo tudi delo v proizvodnem procesu. Rudarji so dobili tudi zagotovilo, da bo koletivna pogodba izpolnjena v obsegu, kot je bilo predviodeno za letos. 800 evrov regresa bodo dobili izplačanih v dveh delih, prvi del še ta mesec, drugi pa avgusta.

Od uprave rudnika, ki je stavko priznala in bo zato plačana, rudarji pričakujejo še zagotovitev izplačil po kolektivni pogodbi do 18. v mesecu za pretekli mesec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.