Slovenija
28 ogledov

Plače zagotovljene

Rudarji v Velenju Mojca Marot
Z aneksom k tripartitni pogodbi HSE, Premogovnika Velenje in Teš zagotovljene plače in stabilno poslovanje Premogovnika Velenje.

Holding Slovenske elektrarne (HSE), uprava Premogovnika Velenje ter Termoelektrarna Šoštanj (Teš) so podpisali aneks k tripartitni pogodbi o nakupu premoga, zakupu moči in nakupu električne energije.
Zaposlenim v skupini Premogovnik Velenje je tako zagotovljeno izplačilo plač in drugih prejemkov v skladu s kolektivno pogodbo, Premogovniku Velenje pa stabilno poslovanje in likvidnost do konca letošnjega leta, s tem pa tudi nemotena dobava premoga Tešu.

Premog dražji za evro

Na vprašanje, koliko znaša nova cena premoga, so v HSE za STA odgovorili, da to ne morejo razkriti, ker gre za poslovno skrivnost. Po nekaterih izračunih naj bi se cena premoga za blok Teš 6 z zdajšnjih 2,25 evra za gigajoul zvišala za en evro.

Stavka bo plačana

Rudarji in ostali zaposleni so  po tem, ko so dobili pisno zagotovilo, da bo aneks podpisan, zamrznili destdnevno stavko. Po tem je steklo tudi delo v proizvodnem procesu. Rudarji so dobili tudi zagotovilo, da bo koletivna pogodba izpolnjena v obsegu, kot je bilo predviodeno za letos. 800 evrov regresa bodo dobili izplačanih v dveh delih, prvi del še ta mesec, drugi pa avgusta.

Od uprave rudnika, ki je stavko priznala in bo zato plačana, rudarji pričakujejo še zagotovitev izplačil po kolektivni pogodbi do 18. v mesecu za pretekli mesec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.