Plačevanje parkirnine spet obvezno

Foto: Profimedia
Ob sprostitvi javnega potniškega prometa v mestih znova plačljiva parkirnina.
Oglej si celoten članek

S torkom bo na vseh zunanjih javnih parkiriščih in parkirnih mestih v Ljubljani znova obvezno plačevanje parkirnine. Še naprej pa bo občina omogočala brezplačno parkiranje zaposlenih v UKC Ljubljana. Za podoben korak so se odločili tudi v Mariboru, prav tako bo parkirnina spet plačljiva v Kranju.

Kot so pojasnili na Mestni občini Ljubljana (Mol), so zaposlenim v največji bolnišnici v državi že ob prvem zaostrovanju ukrepov konec oktobra dali na razpolago 100 parkirnih dovolilnic za parkiranje na javnih parkirnih mestih v okolici kliničnega centra.

Slovenija Ali lahko grem v drugo občino ali ne?

Da bodo še naprej veljale parkirne dovolilnice za zaposlene v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, so sporočili tudi z mariborske občine. Z začetkom delovanja mestnega avtobusnega prometa bodo sicer tudi v Mariboru prenehala veljati potrdila za brezplačno parkiranje v belih conah.

Na podlagi sproščanja javnega potniškega prometa bodo tudi v Mestni občini Kranj spet plačljiva parkirišča, s katerimi upravlja Komunala Kranj, so sporočili iz gorenjske prestolnice.

Vlada je začasno, do 23. decembra, sprostila ukrep o začasni prepovedi izvajanja javnega potniškega prometa. Ta bo po počitniškem voznem redu in ob upoštevanju zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa stekel v torek.

Slovenija Neuradno: Popolno zaprtje države od 24. decembra do 4. januarja

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:55 15. December 2020.

    Naj majo tisti z električnimi avti zastonj, fosilci naj pa placujejo. Tako imajo na Norveškem, zato so tam dizli že …

  • 06:56 15. December 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.