Slovenija
1533 ogledov

Plačevanje parkirnine spet obvezno

Parkirani avtomobili
Ob sprostitvi javnega potniškega prometa v mestih znova plačljiva parkirnina.

S torkom bo na vseh zunanjih javnih parkiriščih in parkirnih mestih v Ljubljani znova obvezno plačevanje parkirnine. Še naprej pa bo občina omogočala brezplačno parkiranje zaposlenih v UKC Ljubljana. Za podoben korak so se odločili tudi v Mariboru, prav tako bo parkirnina spet plačljiva v Kranju.

Kot so pojasnili na Mestni občini Ljubljana (Mol), so zaposlenim v največji bolnišnici v državi že ob prvem zaostrovanju ukrepov konec oktobra dali na razpolago 100 parkirnih dovolilnic za parkiranje na javnih parkirnih mestih v okolici kliničnega centra.

Covid-19, koronavirus, policija Slovenija Ali lahko grem v drugo občino ali ne?

Da bodo še naprej veljale parkirne dovolilnice za zaposlene v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, so sporočili tudi z mariborske občine. Z začetkom delovanja mestnega avtobusnega prometa bodo sicer tudi v Mariboru prenehala veljati potrdila za brezplačno parkiranje v belih conah.

Na podlagi sproščanja javnega potniškega prometa bodo tudi v Mestni občini Kranj spet plačljiva parkirišča, s katerimi upravlja Komunala Kranj, so sporočili iz gorenjske prestolnice.

Vlada je začasno, do 23. decembra, sprostila ukrep o začasni prepovedi izvajanja javnega potniškega prometa. Ta bo po počitniškem voznem redu in ob upoštevanju zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa stekel v torek.

Ljubljana brez turistov Slovenija Neuradno: Popolno zaprtje države od 24. decembra do 4. januarja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Build_NEK2 13:55 15.december 2020.

    Naj majo tisti z električnimi avti zastonj, fosilci naj pa placujejo. Tako imajo na Norveškem, zato so tam dizli že prava redkost.

  • nahipca 06:56 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks