Planinka umrla, smučarji poškodovani

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: arhiv Zurnal24.si)
Črn konec tedna za ljubitelje belih strmin in gora: v dolini Kamniške Bele je umrla planinka, pod Malo Mojstrovko se je poškodovala turna smučarka, na Cerknem in Starem vrhu pa smučarji.
Oglej si celoten članek

Včeraj je nekaj po 13. uri 46-letna turna smučarka pod Malo Mojstrovko zapeljala v mehak sneg, padla in si poškodovala ramo. S helikopterjem Slovenske vojske so jo odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Usoden zdrs
Okoli 16. ure je v dolini Kamniške Bele med sestopanjem po skalnatem terenu ob brezpotju zdrsnilo planinki. Ustavila se je 50 metrov nižje. Utrpela je hude poškodbe glave, poleg tega je bila v nezavesti. Reševalci GRS Kamnik so jo s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, vendar je med prevozom zaradi poškodb umrl.

Na tekmi zgrešila vratca
Že včeraj pa smo poročali o nesreči na Cerknem, kjer se je poškodovala 16-letna smučarka. Na tekmovanju je zgrešila vratca, zapeljala s proge in se zaletela v smučarja. Slednji ni bil poškodovan, dekle pa so morali zaradi hudih poškodb s helikopterjem prepeljati v ljubljanski klinični center.

Petek: trčila na Starem vrhu
V petek pa je do smučarske nesreče prišlo tudi na Starem vrhu. "Policisti so ugotovili, da sta 33-letni in 30-letna skupaj sankala in trčila v ograjo. Moški se je pri tem huje poškodoval, ženska pa lažje. Policisti pri ogledu niso ugotovili odgovornosti upravljavca smučišča," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.