Slovenija > Črna kronika
81 ogledov

Planinka umrla, smučarji poškodovani

Fotografija je simbolična. (Foto: arhiv Zurnal24.si) Žurnal24 main
Črn konec tedna za ljubitelje belih strmin in gora: v dolini Kamniške Bele je umrla planinka, pod Malo Mojstrovko se je poškodovala turna smučarka, na Cerknem in Starem vrhu pa smučarji.

Včeraj je nekaj po 13. uri 46-letna turna smučarka pod Malo Mojstrovko zapeljala v mehak sneg, padla in si poškodovala ramo. S helikopterjem Slovenske vojske so jo odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Usoden zdrs
Okoli 16. ure je v dolini Kamniške Bele med sestopanjem po skalnatem terenu ob brezpotju zdrsnilo planinki. Ustavila se je 50 metrov nižje. Utrpela je hude poškodbe glave, poleg tega je bila v nezavesti. Reševalci GRS Kamnik so jo s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, vendar je med prevozom zaradi poškodb umrl.

Na tekmi zgrešila vratca
Že včeraj pa smo poročali o nesreči na Cerknem, kjer se je poškodovala 16-letna smučarka. Na tekmovanju je zgrešila vratca, zapeljala s proge in se zaletela v smučarja. Slednji ni bil poškodovan, dekle pa so morali zaradi hudih poškodb s helikopterjem prepeljati v ljubljanski klinični center.

Petek: trčila na Starem vrhu
V petek pa je do smučarske nesreče prišlo tudi na Starem vrhu. "Policisti so ugotovili, da sta 33-letni in 30-letna skupaj sankala in trčila v ograjo. Moški se je pri tem huje poškodoval, ženska pa lažje. Policisti pri ogledu niso ugotovili odgovornosti upravljavca smučišča," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.