Plenkovič zahteva pojasnila glede odpovedi koncerta Thompsona

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Prepoved koncerta Marka Perkoviča - Thompsona v Festivalni dvorani Lent dobiva vse večje politične razsežnosti.
Oglej si celoten članek

Hrvatški premier Andrej Plenković je od hrvaške veleposlanice v Sloveniji zahteval, da se pozanima o razlogih koncerta hrvaškega izvajalca Thompsona. Plenkovič meni, da odpoved koncerta "nikakor ni dobra." "Razlogi, zakaj je do tega prišlo, mi niso znani," je po poročanju HRT dejal Plenković.

Grabar-Kitarovič: Glasba združuje

Foto: Urad predsednika Kolinda Grabar Kitarović in Borut Pahor Iz urada hrvaške predsednice Kolinde Grabar-Kitarović so sporočili, da je se predsednica v Budvi pogovarjala s slovenskim predsednikom Pahorjem. Kot poroča HRT, je izrazila prepričanje, da je vloga glasbe ljudi povezovati ter, da so prepovedi popolnoma kontraproduktivne.

"Gre za zagotavljanje enakopravne obravnave"

Na hrvaškem zunanjem ministrstvu so za STA danes potrdili, da so hrvaški diplomati "v stiku s slovensko stranjo z namenom zagotavljanja enakopravne obravnave hrvaških državljanov pri njihovih poslovnih dejavnostih v Sloveniji, tako tudi v tem primeru".

"Upoštevajoč dejstvo, da je odločitev o koncertu v pristojnosti oblasti Republike Slovenije, bo hrvaško ministrstvo za zunanje in evropske zadeve nadaljevalo komunikacijo s slovensko stranko, da bi se izognili podobnim situacijam v prihodnje," so pojasnili.

Auer poziva ustavno sodišče

Foto: Žurnal24 Auer je v primeru, da pravdo izgubi, že napovedal pritožbo, po njegovem mnenju p Organizator koncerta danes za odziv ni bil dosegljiv, a že ves čas poudarja, da gre le za glasbeni dogodek. Lastnik dvorane, kjer naj bi koncert potekal, Stojan Auer je po današnji odločitvi znova opozoril na Evropsko konvencijo o človekovih pravicah, saj je prepričan, da so bile te kršene. "Kot absolvent magisterija diplomatskih ved pa pričakujem, da se bo ustrezno odzvalo ustavno sodišče z izdajo začasne odredbe za koncert," je za STA dejal Auer.

Thompson jezen na policijo

Po poročanju spletnega Večera, ki povzema portal Vijesti.hr, je Thompson jezen na slovensko policijo. "Če mi prepovejo koncert, se bom obrnil na predsednico," je naslov članka, ki so ga v torek objavili na portalu. Kot poročajo, glasbenika moti, da ga skušajo prikazati kot negativca. "Vsakdo, ki je poslušal moje skladbe, ne more najti v njih ničesar takega, za kar me obtožujejo," je povedal glasbenik in napovedal, da bo o prepovedi koncerta obvestil hrvaško diplomacijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 77

  • 18:05 19. Maj 2017.

    Aha okej, saj ne vem kako opozicija lahko odloča, ker ponavadi koalicija odloča. A pa je bilo tistih 60MIO eur …

  • 13:37 19. Maj 2017.

    Kreljo boš ti in vsi tisti kateri ste minuse talali,ko bomo Thompsonu plačali namesto 15000 evrov katere bi dobil za …

  • 12:48 19. Maj 2017.

    @Odrjajc, kaj se spet napenjaš ?? Čorbo boš pa šel poslušat v Radence 8.7., a ne ti podlasica hujskaška, nemškutarska …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.