Slovenija
222 ogledov

Plenkovič zahteva pojasnila glede odpovedi koncerta Thompsona

Thompson Pixsell
Prepoved koncerta Marka Perkoviča - Thompsona v Festivalni dvorani Lent dobiva vse večje politične razsežnosti.

Hrvatški premier Andrej Plenković je od hrvaške veleposlanice v Sloveniji zahteval, da se pozanima o razlogih koncerta hrvaškega izvajalca Thompsona. Plenkovič meni, da odpoved koncerta "nikakor ni dobra." "Razlogi, zakaj je do tega prišlo, mi niso znani," je po poročanju HRT dejal Plenković.

Grabar-Kitarovič: Glasba združuje

Kolinda Grabar Kitarović in Borut Pahor | Avtor: Urad predsednika Urad predsednika
Iz urada hrvaške predsednice Kolinde Grabar-Kitarović so sporočili, da je se predsednica v Budvi pogovarjala s slovenskim predsednikom Pahorjem. Kot poroča HRT, je izrazila prepričanje, da je vloga glasbe ljudi povezovati ter, da so prepovedi popolnoma kontraproduktivne.

"Gre za zagotavljanje enakopravne obravnave"

Na hrvaškem zunanjem ministrstvu so za STA danes potrdili, da so hrvaški diplomati "v stiku s slovensko stranjo z namenom zagotavljanja enakopravne obravnave hrvaških državljanov pri njihovih poslovnih dejavnostih v Sloveniji, tako tudi v tem primeru".

"Upoštevajoč dejstvo, da je odločitev o koncertu v pristojnosti oblasti Republike Slovenije, bo hrvaško ministrstvo za zunanje in evropske zadeve nadaljevalo komunikacijo s slovensko stranko, da bi se izognili podobnim situacijam v prihodnje," so pojasnili.

Auer poziva ustavno sodišče

Auer je v primeru, da pravdo izgubi, že napovedal pritožbo, po njegovem mnenju p | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Organizator koncerta danes za odziv ni bil dosegljiv, a že ves čas poudarja, da gre le za glasbeni dogodek. Lastnik dvorane, kjer naj bi koncert potekal, Stojan Auer je po današnji odločitvi znova opozoril na Evropsko konvencijo o človekovih pravicah, saj je prepričan, da so bile te kršene. "Kot absolvent magisterija diplomatskih ved pa pričakujem, da se bo ustrezno odzvalo ustavno sodišče z izdajo začasne odredbe za koncert," je za STA dejal Auer.

Thompson jezen na policijo

Po poročanju spletnega Večera, ki povzema portal Vijesti.hr, je Thompson jezen na slovensko policijo. "Če mi prepovejo koncert, se bom obrnil na predsednico," je naslov članka, ki so ga v torek objavili na portalu. Kot poročajo, glasbenika moti, da ga skušajo prikazati kot negativca. "Vsakdo, ki je poslušal moje skladbe, ne more najti v njih ničesar takega, za kar me obtožujejo," je povedal glasbenik in napovedal, da bo o prepovedi koncerta obvestil hrvaško diplomacijo.

Komentarjev 77
  • blueone 18:05 19.maj 2017.

    Aha okej, saj ne vem kako opozicija lahko odloča, ker ponavadi koalicija odloča. A pa je bilo tistih 60MIO eur namenjenih za to kar ti omenjaš?

  • Presvetli 13:37 19.maj 2017.

    Kreljo boš ti in vsi tisti kateri ste minuse talali,ko bomo Thompsonu plačali namesto 15000 evrov katere bi dobil za koncert-50000 evrov odškodnine. Takrat vas bom vprašal kreljoti eni kako se boste potuhnili.Isti posranci ste zagovarjali migrante tak sedaj ...prikaži več napumpani spet pametujete! Kreljo te je naredo MihaPušič

  • Zmago 12:48 19.maj 2017.

    @Odrjajc, kaj se spet napenjaš ?? Čorbo boš pa šel poslušat v Radence 8.7., a ne ti podlasica hujskaška, nemškutarska !!https://www.youtube.com/watch?v=aM5pkTR7vBUhttp://riblja-corba.com/