Plin je izdal zastarelo napeljavo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dotrajana dimniška napeljava bi bila lahko usodna za stanovalce v Celju, zato do nadaljnega ne smejo kuriti.
Oglej si celoten članek

V sredo pozno popoldne se je z ogljikovim monoksidom zaradi uhajanja plina zastrupil stanovalec enega od stanovanjskih blokov v središču Celja. Zaradi zastrupitve so jo sprejeli na zdravljenje v celjski bolnišnici, od koder pa je že lahko odšla.

To je že drugič ta teden

Vonj po dimu, ki je prihajal iz enega izmed stanovanj so najprej zavohali ostali stanovalci in zato na pomoč poklicali gasilce.

Gasilci so izmerili povečano vsebnost ogljikovega monoksida. Po pregledu objekta ter podrobnih meritvah so gasilci ugotovili, da plin v stanovanja uhaja zaradi dotrajane dimniške napeljave, zato so do nadaljnjega prepovedali kurjenje in prezračili prostore.

To je sicer že druga zastrupitev z ogljikovim monoksidom v tem tednu. V ponedeljek je na domu v Retnjah pri Tržiču zaradi hude zastrupitve umrl nekdanji tržiški župan Pavel Smuk.

Še sedem oseb pa se je s  plinom prav tako zastrupilo, ko so mu poskušali pomagati. Nihče od teh sedmih pa ni utrpel hujših posledic.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.