Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Plin je izdal zastarelo napeljavo

Eksplozija plina v Argentini Reuters
Dotrajana dimniška napeljava bi bila lahko usodna za stanovalce v Celju, zato do nadaljnega ne smejo kuriti.

V sredo pozno popoldne se je z ogljikovim monoksidom zaradi uhajanja plina zastrupil stanovalec enega od stanovanjskih blokov v središču Celja. Zaradi zastrupitve so jo sprejeli na zdravljenje v celjski bolnišnici, od koder pa je že lahko odšla.

To je že drugič ta teden

Vonj po dimu, ki je prihajal iz enega izmed stanovanj so najprej zavohali ostali stanovalci in zato na pomoč poklicali gasilce.

Gasilci so izmerili povečano vsebnost ogljikovega monoksida. Po pregledu objekta ter podrobnih meritvah so gasilci ugotovili, da plin v stanovanja uhaja zaradi dotrajane dimniške napeljave, zato so do nadaljnjega prepovedali kurjenje in prezračili prostore.

To je sicer že druga zastrupitev z ogljikovim monoksidom v tem tednu. V ponedeljek je na domu v Retnjah pri Tržiču zaradi hude zastrupitve umrl nekdanji tržiški župan Pavel Smuk.

Še sedem oseb pa se je s  plinom prav tako zastrupilo, ko so mu poskušali pomagati. Nihče od teh sedmih pa ni utrpel hujših posledic.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.