Plinska vojna pri tisočinkah evra

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Zemeljski plin. Energetika dodatno znižala cene. Golob: Večina distributerjev jih še ni.
Oglej si celoten članek

Energetika Ljubljana, ki je največja na trgu zemeljskega plina, je dodatno znižala cene. Od 1. novembra do 31. decembra bo pri njih cena standardnega kubičnega metra 0,3589 evra. To je glede na september že 30 odstotkov ceneje in za desetinko centa manj, kot za plin do konca leta računa Gen-I.

Po novem letu in do konca ogrevalne sezone Energetika zagotavlja, da cena ne bo presegla 0,3970 evra, Gen-I do konca ogrevalne sezone zagotavlja ceno 0,3999, kar je 29 stotink centa ali 0,7 odstotka več, Petrol pa za standardni kubični meter plina do konca sezone zagotavlja ceno 0,3980 evra (vse cene so brez DDV).

“Dobaviteljev plina je 18. Energetika Ljubljana je šele danes predstavila cene, ki so primerljive z našimi, cel kup drugih pa tega še ni storilo,” je razmere na trgu komentiral prvi mož Gen-I Robert Golob in dodal, da so strankam v podpis poslali že okrog 14 tisoč povpraševanj. Prve zamenjave bodo sicer izvedene šele s 1. novembrom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:58 9. Oktober 2012.

    ja mislim, da je 3,5 eur bruto

  • 12:36 9. Oktober 2012.

    tudi mene zanima za UNP, 4 € za kubik, noro, letos pa sploh če bo huda zima

  • 10:44 9. Oktober 2012.

    kaj mi "reveži", ki uporabljamo UNP in plačujemo masne eurote? kadj bo tu kaka konkurenca, da nam tudi tu ti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.