Po 25 letih priznal grozljivo dejanje

"Ubil sem svojega najboljšega prijatelja." To so besede Britanca, ki je po 25 letih od tragičnega primera v stanju pijanosti priznal, da ni šlo za nesrečo, kar so vsi znanci mislili.
Oglej si celoten članek

Ko so našli truplo 18-letnika v kanalu ob neki hiši, so policisti domnevali, da je plezal po jašku in padel. 25 let kasneje je na dan prišla kruta resnica. Njegov bivši najboljši prijatelj je namreč v stanju hude pijanosti priznal, da ga je ubil sam in se bo sedaj moral soočiti z obtožbo za uboj.

Mark Masefield se je po priznanju sam predal policiji in kasneje dejanje priznal tudi na sodišču v Birminghamu. 43-letnik je sodišču povedal, da je na pokojnikovi glavi zlomil palico, nato pa ga vrgel v luknjo ob vrtu. Izpoved je še posebej razburila člane družine pokojnega, saj je pred leti policija preiskovala predvsem brata pokojnega Anthonyja, Davida. Sumili so ga, da je brata umoril iz ljubosumnosti. Anthonyja so našli šele čez čas, ko so delavci obnavljali hišo in med delom v zamašeni luknji naleteli na truplo, poroča Daily Mail.

"To, da resnice niso poznali kar 24 let, je bilo obremenjujoče tako za Anthonyjevega brata in sestre. David Pryke je razumljivo zelo zagrenjen," je v sklepnem govoru dejala tožilka Victoria Jones. A naposled je resnica le prišla na dan in Mark bo v zaporu preživel preostanek svojega življenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:53 3. Februar 2012.

    sodniki cvilijo? itak so vsi skorumpirani, trebalo bi jim gobce zapret,<br />oni so zadnji, ki bodo goovrili o poštenih sodbah, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.