Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Po 25 letih priznal grozljivo dejanje

"Ubil sem svojega najboljšega prijatelja." To so besede Britanca, ki je po 25 letih od tragičnega primera v stanju pijanosti priznal, da ni šlo za nesrečo, kar so vsi znanci mislili.

Ko so našli truplo 18-letnika v kanalu ob neki hiši, so policisti domnevali, da je plezal po jašku in padel. 25 let kasneje je na dan prišla kruta resnica. Njegov bivši najboljši prijatelj je namreč v stanju hude pijanosti priznal, da ga je ubil sam in se bo sedaj moral soočiti z obtožbo za uboj.

Mark Masefield se je po priznanju sam predal policiji in kasneje dejanje priznal tudi na sodišču v Birminghamu. 43-letnik je sodišču povedal, da je na pokojnikovi glavi zlomil palico, nato pa ga vrgel v luknjo ob vrtu. Izpoved je še posebej razburila člane družine pokojnega, saj je pred leti policija preiskovala predvsem brata pokojnega Anthonyja, Davida. Sumili so ga, da je brata umoril iz ljubosumnosti. Anthonyja so našli šele čez čas, ko so delavci obnavljali hišo in med delom v zamašeni luknji naleteli na truplo, poroča Daily Mail.

"To, da resnice niso poznali kar 24 let, je bilo obremenjujoče tako za Anthonyjevega brata in sestre. David Pryke je razumljivo zelo zagrenjen," je v sklepnem govoru dejala tožilka Victoria Jones. A naposled je resnica le prišla na dan in Mark bo v zaporu preživel preostanek svojega življenja.

Komentarjev 1
  • izvedenec 22:53 03.februar 2012.

    sodniki cvilijo? itak so vsi skorumpirani, trebalo bi jim gobce zapret,oni so zadnji, ki bodo goovrili o poštenih sodbah, ha ha ha