Po Bohorju lomasti medved

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lovska družina Planina pri Sevnici od konca februarja spremlja rjavega medveda, ki se potika po gozdovih Bohorja in lomasti po krmiščih divjih prašičev. Lovci bodo predlagali njegov odlov.
Oglej si celoten članek

Lovci opazujejo rjavega medveda, ki je zašel na območje Bohorja. Predvidevajo, da je zimo prespal na območju Lisce, odkar pa se je zbudil, je zelo aktiven. Lovci ga spremljajo ves zadnji teden, ponoči in tudi podnevi, piše Delo.

Dogovorili so se za njegov odlov, saj povzroča veliko škode, prenesli pa naj bi ga v obširnejše gozdove, kjer je njegov življenjski prostor.

Na območni enoti Zavoda za gozdove v Brežicah je Gregor Bogovič za Delo pojasnil, da lovci res poročajo o medvedu na območju Bohorja, ki ga je posnela tudi kamera na krmišču. Že lani so opazili medvedko z mladički in verjetno je, da so na tem območju ostali vsi.

Ne ogroža naselij

Medveda so sicer v zadnjih letih občasno opazili v Mirnski dolini, večkrat so ga videli na obrobju Gorjancev.

Medved na Bohorju ne povzroča težav. Ima dovolj prostora in hrane, prav tako pa se ne približuje naseljem in ne ogroža ljudi ali živali, še poroča Delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.