Slovenija
124 ogledov

Po Bohorju lomasti medved

Fotografija je simbolična. Shutterstock
Lovska družina Planina pri Sevnici od konca februarja spremlja rjavega medveda, ki se potika po gozdovih Bohorja in lomasti po krmiščih divjih prašičev. Lovci bodo predlagali njegov odlov.

Lovci opazujejo rjavega medveda, ki je zašel na območje Bohorja. Predvidevajo, da je zimo prespal na območju Lisce, odkar pa se je zbudil, je zelo aktiven. Lovci ga spremljajo ves zadnji teden, ponoči in tudi podnevi, piše Delo.

Dogovorili so se za njegov odlov, saj povzroča veliko škode, prenesli pa naj bi ga v obširnejše gozdove, kjer je njegov življenjski prostor.

Na območni enoti Zavoda za gozdove v Brežicah je Gregor Bogovič za Delo pojasnil, da lovci res poročajo o medvedu na območju Bohorja, ki ga je posnela tudi kamera na krmišču. Že lani so opazili medvedko z mladički in verjetno je, da so na tem območju ostali vsi.

Ne ogroža naselij

Medveda so sicer v zadnjih letih občasno opazili v Mirnski dolini, večkrat so ga videli na obrobju Gorjancev.

Medved na Bohorju ne povzroča težav. Ima dovolj prostora in hrane, prav tako pa se ne približuje naseljem in ne ogroža ljudi ali živali, še poroča Delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.