Po dobrem zaslužku čas za zapor

Foto: Žurnal24 Združba je bila stara znanka policije. (Foto: Istockphoto)
Policisti PU Ljubljana so v večmesečni akciji, ki se je začela januarja, zaključila pa prejšnji petek, uspešno razbili mrežo preprodajalcev z mamili.
Oglej si celoten članek

Priprli so šest ljudi, eden pa je bil že pravnomočno na prestajanju kazni v zaporu zaradi drugih deliktov, vsi pa so z območja ljubljanskih Fužin. Vsi so bili v preteklosti že tudi obravnavani in obsojeni zaradi nasilništva in kaznivih dejanj v povezavi z drogo.

Osumljeni so preprodaje mamil, predvsem heroina in kokaina, s katerim naj bi z ulično preprodajo "zalagali" okoli 100 odvisnikov. Pri hišnih preiskavah so našli 113 odmerkov mamil in več mobilnih telefonov.

Skok v Ljubljanico
Vodja združbe je bil 27-letnik, ki so mu policisti odvzeli tudi BMW X6, kupljen z denarjem od mamil. 27-letnik naj bi bil tudi sicer na begu pred policisti, saj se je izogibal pripornemu nalogu. Med petkovim poskusom aretacije je tako skočil v Ljubljanico, a je nato sam priplaval na breg in se predal policiji.

Droga čez mejo
Med drugim so v sklopu akcije v sodelovanju z avstrijskimi organi pregona prostost odvzeli tudi  30-, 42- in 43-letnemu moškemu z območja Ljubljane, ki so se ukvarjali z organiziranjem in s prevozi prepovedane droge v Avstrijo. 

V zaključni kriminalistični akciji je na območju Ljubljane sodelovalo 50 kriminalistov in policistov s službenimi psi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.