Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Po dobrem zaslužku čas za zapor

Združba je bila stara znanka policije. (Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Policisti PU Ljubljana so v večmesečni akciji, ki se je začela januarja, zaključila pa prejšnji petek, uspešno razbili mrežo preprodajalcev z mamili.

Priprli so šest ljudi, eden pa je bil že pravnomočno na prestajanju kazni v zaporu zaradi drugih deliktov, vsi pa so z območja ljubljanskih Fužin. Vsi so bili v preteklosti že tudi obravnavani in obsojeni zaradi nasilništva in kaznivih dejanj v povezavi z drogo.

Osumljeni so preprodaje mamil, predvsem heroina in kokaina, s katerim naj bi z ulično preprodajo "zalagali" okoli 100 odvisnikov. Pri hišnih preiskavah so našli 113 odmerkov mamil in več mobilnih telefonov.

Skok v Ljubljanico
Vodja združbe je bil 27-letnik, ki so mu policisti odvzeli tudi BMW X6, kupljen z denarjem od mamil. 27-letnik naj bi bil tudi sicer na begu pred policisti, saj se je izogibal pripornemu nalogu. Med petkovim poskusom aretacije je tako skočil v Ljubljanico, a je nato sam priplaval na breg in se predal policiji.

Droga čez mejo
Med drugim so v sklopu akcije v sodelovanju z avstrijskimi organi pregona prostost odvzeli tudi  30-, 42- in 43-letnemu moškemu z območja Ljubljane, ki so se ukvarjali z organiziranjem in s prevozi prepovedane droge v Avstrijo. 

V zaključni kriminalistični akciji je na območju Ljubljane sodelovalo 50 kriminalistov in policistov s službenimi psi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.