Po dolenjski avtocesti vozil avtobus brez enega kolesa

Foto: PPP Novo mesto
Foto: PPP Novo mesto
Avtobus na levi strani na tretji osi ni imel enega kolesa.
Oglej si celoten članek

Prometni policisti so ob enih ponoči na avtocesti Ljubljana – Obrežje ustavili 32-letnega voznika avtobus iz Kosova. Policisti so namreč na številko 113 prejeli opozorila ostalih voznikov, da avtobusu manjka eno kolo.

Na levi strani večjega avtobusa (gre za avtobus, ki ima zadaj dve osi) je na tretji osi manjkalo kolo. Prometni policisti so ugotovili, da je avtobus prazen, voznik pa jim ni znal zadovoljivo pojasniti, kdaj naj bi ostal brez kolesa. Na osi, kjer je manjkalo kolo, je s platnenimi trakovi ("gurtne") slednjo utrdil.

Foto: PPP Novo mesto avtobus brez kolesa

Zaradi kršitev zakona o motornih vozilih so policisti voznika oglobili za 400 evrov, postopek pa bodo uvedli tudi zoper pravno osebo (predpisana je globa 2.000 evrov). Avtobus so izločili iz prometa.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 12:53 11. Januar 2022.

    kako lahko pride čez mejo ,pa kaj so slepi policaji naši in tuji

  • 12:30 11. Januar 2022.

    mene nekaj zanima, ali na meji pri vstopu v slovenijo se pregleduje pogoj PCT ? se ? kdo ga pa …

  • 11:59 11. Januar 2022.

    Jao jao, kaj vse prečka našo državo...pa samo 400€ je dobil. Kakšna 0 še manjka, da se vse takšne voznike …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.