Slovenija > Črna kronika
2443 ogledov

Po dolenjski avtocesti vozil avtobus brez enega kolesa

avtobus brez kolesa PPP Novo mesto
Avtobus na levi strani na tretji osi ni imel enega kolesa.

Prometni policisti so ob enih ponoči na avtocesti Ljubljana – Obrežje ustavili 32-letnega voznika avtobus iz Kosova. Policisti so namreč na številko 113 prejeli opozorila ostalih voznikov, da avtobusu manjka eno kolo.

Na levi strani večjega avtobusa (gre za avtobus, ki ima zadaj dve osi) je na tretji osi manjkalo kolo. Prometni policisti so ugotovili, da je avtobus prazen, voznik pa jim ni znal zadovoljivo pojasniti, kdaj naj bi ostal brez kolesa. Na osi, kjer je manjkalo kolo, je s platnenimi trakovi ("gurtne") slednjo utrdil.

avtobus brez kolesa | Avtor: PPP Novo mesto PPP Novo mesto

Zaradi kršitev zakona o motornih vozilih so policisti voznika oglobili za 400 evrov, postopek pa bodo uvedli tudi zoper pravno osebo (predpisana je globa 2.000 evrov). Avtobus so izločili iz prometa.

dezurni@styria-media.si
 

 
Komentarjev 4
 • Avatar krucefix
  krucefix 12:53 11.januar 2022.

  kako lahko pride čez mejo ,pa kaj so slepi policaji naši in tuji

 • rd2dmk2 12:30 11.januar 2022.

  mene nekaj zanima, ali na meji pri vstopu v slovenijo se pregleduje pogoj PCT ? se ? kdo ga pa preverja ? svizci, ki so izgubl službo pri zavijanju čokolade ? in pri tej novici sem se spomnil vica, ki ...prikaži veči govori o šoferju z mal napakami na vozilu in ko ga policaj ustavi in sprašuje onapakah, šofer začuden odvrne policjaju, ja kje pa je moja prikolica ?

 • h4ck3r 11:59 11.januar 2022.

  Jao jao, kaj vse prečka našo državo...pa samo 400€ je dobil. Kakšna 0 še manjka, da se vse takšne voznike prisili, da se pač ne vsedejo v vozilo v kolikor vidijo, če le to ni izpravno. Potrebno bi bilo še ...prikaži več uvesti dnevne naključne kontrole vseh vozil nad 3,5T, predvsem s tujimi registrskimi oznakami, po celotnem AC križu.