Po enem klicu ostala brez 30.000 evrov

Foto: Profimedia
Neznancu je oškodovanka omogočila oddaljen dostop do računalnika.
Oglej si celoten članek

Neznani storilec je po telefonu poklical občanko iz okolice Vipave. Preslepil jo je, da kliče iz podjetja Microsoft in oškodovanki povedal, da ima na računalniku naložen virus. Občanka je storilcu omogočila oddaljen dostop do računalnika in mu posredovala vsa zahtevana gesla, so sporočili s PU Nova Gorica.

Kasneje je občanka pri preverjanju stanja na svojem bančnem računu ugotovila, da je neznani storilec iz računa opravil za približno 30.000 evrov plačil. 

Policisti PP Ajdovščina bodo po opravljeni preiskavi na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali kazensko ovadbo. 

"Občane opozarjamo, da neznancem po telefonu ne omogočijo dostopa do svojega računalnika ali jim posredujejo kakršna koli gesla za dostop do elektronske pošte ali bančnega računa, saj gre za goljufijo," opozarjajo policisti. 

Več o varni uporabi interneta na spletni strani Varni na internetu.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:04 26. September 2022.

    Tudi meni se je zgodilo natanko po takem scenariju, da so me olajšali za 3000€. Šel sem na Policijo, pa …

  • 07:07 23. September 2022.

    In še pravijo,kako je narod reven...

  • 15:46 21. September 2022.

    ja no, kaj pa imate banko na računalniku in spletu. in za povrh še na TRR vse svoje prihranke. a …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.